Polaganje parketa može biti transformirajući proces koji donosi toplinu, eleganciju i karakter prostoru. Međutim, da bi vaš pod bio dugotrajan i besprijekoran, ključno je osigurati kvalitetno polaganje, ali i druge faktore koji utječu na konačan rezultat.

kleiberit ljepila za parkete

Pravilna priprema: Prije nego što se krene s polaganjem parketa, ključno je provesti temeljitu pripremu podloge. To uključuje uklanjanje prethodnog poda, ravnanje površine, sušenje i provjeru vlage u prostoru, te primjenu odgovarajućeg primera za pripremu. Kada se suočimo s neravnim, trusnim ili oštećenim podlogama, ključno je izvršiti sanaciju i pripremu kako bismo postigli ravnu i čvrstu površinu. Za tu svrhu koristimo izravnavajuće mase ili druge materijale za reparaciju, koje mogu izravnati podne površine od 2 mm do 30 mm. U slučaju da je glazura nanesena unutar posljednjih 6 mjeseci, nužno je provjeriti je li dovoljno suha prije nastavka postupka.

kleiberit ljepila za parkete

Odabir kvalitetnog parketa: Kvaliteta odabranog parketa igra ključnu ulogu u dugotrajnosti i estetici vašeg poda. Birajte visokokvalitetne troslojne parkete od klasičnog drva koja su poznata po svojoj izdržljivosti i bezvremenskom dizajnu. Obratite pažnju na debljinu daske, slojeve i premaz zaštite, boju i teksturu kako biste pronašli parket koji će zadovoljiti vaše želje i potrebe.

Završna obrada i održavanje: Nakon polaganja, pravilna završna obrada je ključna za izgled i izdržljivost parketa. Osim toga, završna obrada daje konačan, estetski pečat vašem parketu.